Киното и тази година е музика. Доказва го панорамата А душата

...
Киното и тази година е музика. Доказва го панорамата А душата
Коментари Харесай

Още от Киномания: музикални филми за Джуди Гарланд, Арета Франклин и Лучано Павароти

Киното и тази година е музика. Доказва го панорамата  " А душата ми пее "   на 33-то издание на . Оперната звезда, американската дива Арета Франклин и именитата актриса и певица Джуди Гарланд ще бъдат показани на почитателите на музиката и в идващите дни.



Рон Хауърд (режисьор и на кино лентата за The Beatles) създава страхотния документален филм  " Павароти " за световноизвестния тенор. На 16 ноември можем да му се насладим на огромен екран, като в него ще забележим и Пласидо Доминго, Хосе Карерас, Боно, Анжела Георгиу и Зубин Мета, а също и архивни фрагменти на известни персони като. Снимки от персонални архиви, видео и концертни записи ни водят на затрогващо пътешестване из изключителната кариера на Лучано Павароти.



Отново на 16 ноември  – феновете на мегазвездата Джуди Гарланд ще могат да схванат повече за блестящия ѝ, само че печален живот, посредством на невероятната актьорска игра на , която би трябвало да получи и " Оскар " за осъществяването си в биографичния филм на режисьора Рупърт Гулд. Историята стартира с най-трагичния миг от живота на Гарланд. Тя е бездомна, разорена и съвсем отхвърлена от Холивуд, само че въпреки тревогите, безсънието и злоупотребата с алкохол и опиати, под светлините на прожекторите и с микрофон в ръка, тя е неузнаваема. Заради магията на музиката, поради магията на самата Джуди.



Третият филм от панорамата на  –  " А душата ми пее ", ще е на 19 ноември и се казва  " Арета Франклин: Amazing Grace " . Това е незабравим филм, непоказван повече от 40 години, в който ще забележим записа на именития албум Amazing Grace при започване на 1972 година, изработен единствено за два дни в мисионерската баптистка черква " Ню Темпъл " в Лос Анжелис. Защото точно в пика на кариерата си Арета се връща към госпъл музика. За да трансформира албума, за който споделя лентата, в най-успешния  запис на всички времена. Лентата е и шеметно показване на неустоимата харизма на соул иконата. Абсолютно наелектризиращо прекарване, което не е за изпускане. 

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР